X Sluiten
HIFIDUMPDAGEN GRONINGEN – VRIJDAG 25 JANUARI & ZATERDAG 26 JANUARI
BEKIJK ONZE MEGA UITVERKOOP SNEL HIER.

Retourneren

We hopen dat het door u aangeschafte product goed bevalt. Bent u toch niet helemaal tevreden? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om als consument een artikel te retourneren. Om u zo goed mogelijk door het retourproces te leiden, volgt hieronder een stappenplan. Verder hebben wij een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen.

Niet tevreden met het product? Neem contact op met onze klantenservice. Dit kan alleen telefonisch (050-3143698). Wij helpen u graag met het vinden van een passende oplossing.

 • Zodra uw retour telefonisch is aangemeld, ontvangt u per e-mail een bevestiging met een retournummer (RMA nummer).
 • Verzend uw retour. Lees ook "Hoe kan ik een product retourneren?".
 • Nadat wij uw artikel hebben ontvangen, krijgt u nogmaals een bevestiging per e-mail met daarin informatie over eventuele vervolgstappen.
 • Binnen 14 dagen wordt uw geld teruggestort of krijgt u een nieuw product toegestuurd. 

 

Retouradres

U kunt uw product na telefonisch contact met de klantenservice retourneren naar het volgende adres(porto kosten zijn voor uw eigen rekening):

Hificorner Retouren
Bovenstreek 15
9731 DH Groningen

U mag tijdens openingstijden het product ook zelf terugbrengen naar de winkel in Groningen.

 

Kan ik een product retourneren?

Elke consument heeft recht op de afkoelperiode. Dat is een periode van 14 dagen waarin de consument de tijd krijgt om het aangeschafte product te proberen. In deze periode mag u het product bekijken en testen om te beoordelen of het product aan al uw wensen voldoet. Houd er rekening mee dat de bedenktermijn van 14 dagen gaat lopen ná aflevering. 

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht

Bent u een zakelijke klant? Dan bent u uitgesloten van het retourrecht en kunt u uw aankoop niet retourneren. 

Showroom modellen kunnen niet geretourneerd worden.

Wilt u het product niet houden, dan dient u na herroeping het product/de producten binnen 14 dagen te retourneren. Dit betekent dus dat u na aflevering 14 dagen de tijd heeft om u te bedenken. Na herroeping (mededeling dat u van de koop afziet) heeft u vervolgens nog eens 14 dagen om daadwerkelijk te retourneren.

 

Hoe kan ik een product retourneren?

Het spijt ons dat het product niet aan al uw wensen voldoet. We willen u dan ook helpen om het product te retourneren. U kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice voor de aanvraag van een retournummer. 

De kosten van retour worden in rekening gebracht. Voor een indicatie kunt u kijken op de website van uw postvervoerder. Bij PostNL liggen deze tarieven bijvoorbeeld tussen de 6,95 euro en 23,20 euro, afhankelijk van de grootte van het pakket en of u het pakket verzekerd verstuurt. Zware zendingen boven de 30 kilo, hiervan kunnen de verzendkosten oplopen tot ruim 250 euro. Voor meer vragen over zware zendingen neem contact met ons op.

U kunt een product retourneren door het product terug te brengen in de winkel in Groningen of door het product op te sturen via een postbezorger zoals PostNL. Wanneer wij een fout hebben gemaakt bij de levering, dan zijn de retourkosten uiteraard voor rekening van Hificorner.nl.

 

Kan Hificorner.nl het pakket/product bij mij afhalen?

Wij werken graag mee aan een zo goed mogelijke afwikkeling van een retour. In sommige gevallen is het mogelijk dat wij een retourartikel bij u thuis afhalen. Omdat dit per product verschillend is, kunnen wij vooraf niet zeggen of dat ook voor uw product geldt. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met onze klantenservice over de mogelijkheden.

 

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Ieder ontvangen retour wordt door ons gecontroleerd. Wanneer wij het geretourneerde product in goede en complete staat ontvangen, dan wordt het totale aankoopbedrag + de eventuele verzendkosten uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping teruggestort op het rekeningnummer dat vermeld staat op het retourformulier. Houdt er rekening mee dat wij mogen wachten met terugbetaling totdat we het product in goede orde hebben ontvangen of zodra u heeft aangetoond dat het product retour is gezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

U kunt in overleg met onze Hifi-specialisten ook kiezen voor een vervangend product. Wij willen onze klanten namelijk zo goed mogelijk tegemoet komen. Neem contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden. 

Retourkosten

 

De retourkosten betaald u zelf bij het verzenden deze kosten variëren tussen de 7€ en 50€ afhankelijk van het gewicht van het product. Als u wilt kunt u bij ons ook een retourlabel kopen. Zware zendingen boven de 30 kilo kunnen retourkosten hebben van meer dan 250euro. Neem contact op voor meer informatie.

Als u uw product retourneert en u heeft verzendkosten betaald, dan ontvangt u altijd de basis verzendkosten terug. Extra services als express leveringen, avond of weekend levering toeslag worden niet geretourneerd. Heeft u bijvoorbeeld voor een express zending gekozen? Dan ontvangt u het verschil terug tussen een normale zending en een express zending.

Welke producten kunnen worden geretourneerd?

Vrijwel alle producten kunt u retourneren. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Hieronder een overzicht van producten die niet geretourneerd kunnen worden.

 1. Hoofdtelefoons en aanverwante artikelen kunnen niet geretourneerd worden als de verpakking open is geweest en/of de zegel is verbroken. Deze regel hanteren wij uit hygiënisch oogpunt.
 2. Speakerdoek en op maat gemaakte kabels. Deze regel hanteren wij omdat het gaat om maatwerk (alleen indien het doek op maat is gemaakt).
 3. Showroom modellen
 4. Meubels en speakerstands kunnen niet geretourneerd worden als deze door u gemonteerd zijn.

Bij retour van producten kan de waardevermindering oplopen tot 100% welke wij aan u mogen doorberekenen. 
Bijvoorbeeld:

 1. Gebruikte speakerstands
 2. Gemonteerde meubels
 3. Pickup- en platenspelernaalden (indien verzegeling is verbroken)
 4. Tablets en smartphones waarvan de beschermfolie verwijderd is
 5. Vloeistoffen (zoals reinigingsmiddelen) welke zijn geopend
 6. Gebruikssporen, beschadigingen of incomplete producten. Producten met een hoogglans afwerking met kleine krasjes. 
  Een waardevermindering passen wij toe wanneer een product niet meer als origineel verkocht kan worden.

  Bij zichtbare gebruikssporen, missende accessoires of een ontbrekende verpakking heeft u geen recht meer op het volledige aankoopbedrag. In dit geval krijgt u van ons een deelvergoeding. Deze vergoeding is altijd 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Het kan voorkomen dat de verpakking van het product niet geheel in originele staat terugkomt. Als dit geval is komen wij met een redelijke oplossing, in veel gevallen krijgt u dan wel het volledige bedrag retour. Letop producten met een hoogglans afwerking hebben zeer snel gebruikssporen.

  U kunt alle producten ook op verzoek eerst bij ons in de winkel uit proberen. Zo heeft u geen gedoe met retourneren.

Wanneer u een product heeft aangeschaft met een cadeaukaart en u wilt het product retourneren, dan krijgt u van ons een cadeaukaart met een gelijke waarde, te besteden in onze winkels en op hificorner.nl.

Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit om het retour te sturen?

U mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die u ook in een fysieke winkel hebt. Als u een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. Wij zullen dan deze kosten bij u in rekening brengen.

 

Wat mag ik doen met de verpakking van het product voordat ik besluit het retour te sturen?

Het product dient in de originele en onbeschadigde verpakking te worden teruggestuurd. Een consequentie van een beschadigde verpakking is een mogelijke waardevermindering van het product. Wij geven u daarom graag enkele tips:

- Ga voorzichtig om met de verpakking. Snijd de verpakking zodanig open dat de doos niet wordt beschadigd.

- Plak de verpakking niet dicht met tape dat beschadigingen op de verpakking kan veroorzaken.

- Schrijf het retouradres op een papier en plak dit op de doos. Schrijf het retouradres dus niet rechtstreeks op de verpakking. 

 

Moet ik een reden opgeven als ik een product terugstuur?

Nee, u bent niet verplicht om een reden op te geven wanneer u een product retour stuurt naar een webwinkel, als u de aankoop wilt ontbinden. Wij mogen u echter wel naar de reden vragen. Dit is uiteraard anders wanneer u het product terugstuurt omdat u aanspraak maakt op de garantie. U dient dan wel te vermelden wat er mis is met het product.

 

Zakelijke aankopen

Bent u een zakelijke klant? Dan bent u uitgesloten van het retourrecht en kunt u uw aankoop niet retourneren. 

Doet u een zakelijke aankoop (dit gebeurt automatisch als u uw KVK en/of Bedrijfsnaam invult), dan vervalt het consumentenrecht betreft het retourneren binnen de zichttermijn van 14 dagen. Zakelijke klanten kunnen geen gebruikmaken van de zogenaamde “afkoelperiode”.

Voor zakelijke klanten gelden daarnaast onderzoekskosten t.w.v. 25 EURO per product als het apparaat niet defect is en toch voor reparatie retour is gezonden. 

 

Showroom modellen

Heeft u een showroom model gekocht? Dan bent u uitgesloten van het retourrecht en kunt u uw aankoop niet retourneren. Showroom modellen kunnen alleen in de winkel afgehaald worden. In de winkel kunt u het product bekijken en testen, indien u dan akkoord gaat met de koop geeft u daarmee het recht van retour op. 

 

Europees modelformulier

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping
om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet
verplicht

Veel producten gratis thuisbezorgd!

Ook op zaterdag!

Echt Advies

Altijd een eerlijk antwoord.

Service door experts

De audio & hifi expert met 39+ jaar ervaring!

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.